~ ?DES MASNIK ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
- 30 dkg liszt, csipet s?, 5 dkg porcukor
- 1 tasak van?li?s cukor, 1 tasak sz?r?tott ?leszt?
- 5 dkg l?gy vaj, kb 180 ml langyos tej, csokilencse
- 1 toj?s - a ken?shez
- sz?r?cukor - a sz?r?shoz
- A lisztet egy t?lba szit?ljuk, hozz?keverj?k a s?t, a cukrokat, az ?leszt?t ?s annyi tejet, hogy ?ssze?lljon a t?szta, majd hozz?dolgozzuk a vajat is. Alaposan ?sszegy?rjuk ?s 8 r?szre osztjuk. A t?sztar?szeket kig?mb?ly?tj?k ?s letakarva 20 percig pihentetj?k.
- Ezut?n a t?sztagoly?kat kb 15 - 17 cm - es hossz? ov?lis alak?ra ny?jtjuk ?s megsz?rjuk csokilencs?vel, majd az als? r?szt r?hatjuk a fels?re ?s a k?pen l?that? m?don, a fels? r?szen k?t bemetsz?st ejt?nk, az als? sarkokat k?z?pre behajtjuk, a k?z?ps? r?szt pedig a t?szta al? hajtjuk.
- Az ?gy elk?sz?lt masnikat s?t?pap?rral b?lelt tepsibe rakjuk, lekenj?k toj?ssal ?s megsz?rjuk cukork?val. 30 perc keleszt?s ut?n, 180 ?C - os s?t?ben sz?p pirosra s?tj?k. ( kb 25 - 30 perc )