~ CÉKLÁS SZTRACSATELLATORTA ~
sponsored links
Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütõpor ( 12 g )
- csipet só
- 3 ek reszelt cékla
Krém :
- 1 tasak tejszín ízû pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 kk vanílikivonat
- 2 dl tejszín ( Hulala )
- 5 dkg étcsokoládé
- A sütõt 180°C - ra elõmelegítjük, egy kb 18 - 20 cm - es tortaforma aljába sütõpapírt fektetünk.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütõporral átszitált lisztet.
- A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. ( Tûpróba ! )
- Ha a tészta megsült rácsra borítva kihûtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
- A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfõzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evõkanállal félreteszünk belõle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihûlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel. A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére. A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2 - 3 óra hûtés után szeleteljük.