~ CÉKLÁS RIZOTTÓ PAPÍRBAN SÜLT CSIRKÉVEL ~
sponsored links
Rizottó :
- 20 dkg arborio rizs
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 db cékla
- 1 dl száraz fehérbor
- kb 8 dl húsalaplé
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- só, bors
Papírban sült csirke
- 1 egész csirkemell ( csont és bõr nélkül )
- 1 - 1 kk szárított kakukkfû, rozmaring
- 2 ek vaj
- só, bors
- zsírpapír
- A csirkemellet vágjuk ketté, dörzsöljük be a fûszerekkel, sózzuk borsozzuk és helyezzük egy - egy nagyobb zsírpapírra. Morzsoljuk rá a vajat és csomagoljuk be mint a szaloncukrot. Tegyük egy tepsire és 180 °C - on süssük kb 35 - 40 percig.
- A céklát hámozzuk meg és reszeljük finomra.
- Felhevített olajon pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig amíg opálossá nem válik. Ezután öntsük hozzá a bort és hagyjuk hogy beszívja a rizs, majd adjuk hozzá a céklát és merõkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet, ( mindig csak akkor, amikor a rizs már beszívta a folyadékot ) és párszor átkeverve fõzzük készre. Végül keverjük bele a vajat és a parmezánt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Azonnal tányérra szedjük, ráhelyezzük a felszeletelt csirkehúst és megszórjuk zöldhagymával.