-cukkini rizottó-
sponsored links
rizottó.
egy evõkanál vaj
egy evõkanál olívaolaj
egy kisebb vöröshagyma kockázva
negyed gumó zeller reszelve
kb. két dl száraz fehérbor
5 dl alaplé (zöldség v. hús, lehet kockából)
egy bögre rizottó rizs
só, bors
frissen reszelt parmezán kb. egy-két evõkanál
cukkini.
egy evõkanál vaj
egy jókora cukkini kockázva
négy-öt gerezd fokhagyma dúrvára vágva
egy citrom reszelt héja
egy csokor petrezselyem finomra vágva
négy szardella
fehérbor
rizottó
a lábosban felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolajat és a kockára vágott hagymát. amikor már üveges bele reszelem a zellert. adok neki öt percet és mehet a rizs is. átkeverem, pár perc, majd felöntöm a borral, ha mind felszívta, adok hozzá egy merõkanállal az alaplébõl. megkeverem. jöhet egy újabb merõkanál lé, és így tovább, amíg puha lesz a rizs. ez kb. húsz perc. megkóstolóm, sózóm, borsozom, parmezánozom. ezzel kész is. fontos, nem hagyom magára, folyamatosan figyelem és keverem.
cukkini
megolvasztom a vajat, mehet rá a fokhagyma. amikor jó az illata, akkor adom hozzá a kockára vágott cukkinit. sózom, borsozom. következhet a frissen reszelt citrom héj és pár csepp citromlé, no meg egy jó löttyintés a fehérborból. mehet a szardella is. amikor a cukkíninek már szép színe van, megszórom a vágott petrezselyemmel és tálalom a rizzsel együtt.