~ CSÕBEN SÜLT, TÚRÓS KELT PALACSINTA CSERESZNYÉVEL ~

2017-06-12

sponsored links


?HOZZÁVALÓK?
Palacsinta :
- 4 dl tej
- 1 tk méz
- 10 g friss élesztõ
- 20 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 2 tojás
- 1 kk só
- kókuszzsír - a sütéshez
Töltelék :
- 25 dkg krémes túró
- 1 ek mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2 - 3  ek xilit - ízlés szerint
-  magozott cseresznye
Öntet :
- 1 nagy pohár tejföl ( 450 g )
- 2 tojás
- 3 ek xilit
- 1 tk vaníliakivonat

  • Az élesztõt kevés mézes tejben futtassuk fel. A többi tejet keverjük simára a liszttel, a tojással és a sóval, majd öntsük hozzá a felfutott élesztõt és letakarva meleg helyen kelesszük a masszát legalább 1 órán át.
  • A sütõt melegítsük elõ 200 °C - ra.
  • Közepes nagyságú palacsintasütõben süssük ki a palacsintákat a szokásosnál vastagabbra ( kb 10 - 12 db ) majd tegyük félre, amíg elkészül a töltelék.
  • A túrót keverjük össze a mazsolával, a citromhéjjal és ízlés szerinti xilittel, majd minden egyes palacsinta közepére rakjunk a túrós masszából és helyezzünk rá 3 - 4 szem cseresznyét is. Ezután a palacsinta két szélét hajtsuk a töltelékre és tekerjük fel, majd helyezzük egy vajjal kikent mélyebb sütõtálba.
  • Az öntethez keverjük simára a hozzávalókat és öntsük le vele a palacsintát. Süssük kb 20 percig.
  • Porcukorral megszórva, cseresznyeszemekkel kínáljuk.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s