~ CSOKOLÁDÉS MOGYORÓS ZABKEKSZ ~
sponsored links
Nagyon egyszerû dolgunk van ennek a keksznek a megsütésével, hiszen az alapkeverék a megfelelõ arányban tartalmazza a száraz hozzávalókat, a keksz édességét pedig mi magunk állíthatjuk be.
?HOZZÁVALÓK?
- 1 tasak Ataisz mogyorós zabkeksz alapkeverék
- 7 dkg eritritol
- 18 dkg olvasztott vaj
bevonáshoz :
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
- Az alapkeveréket összekeverjük az édesítõvel és az olvasztott vajjal, majd kb 10 percig állni hagyjuk.
- A masszából kb 30 g - os golyókat formálunk, amit sütõpapírral bélelt tepsibe helyezünk, azután a tenyerünkkel kissé ellapítjuk és 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük.
- A csokoládét vízgõz felett az olajjal összeolvasztjuk, majd a kihûlt kekszek alját megmártjuk benne és sütõpapírra helyezzük, a kekszek tetejét pedig tetszés szerint díszítjük.