~ CSOKOLÁDÉS CHARLOTTE ~
sponsored links
Piskótatekercs
- 6 tojás
6 ek xilit vagy cukor
- 6 ek liszt
- kb 25 - 30 dkg lekvár ( nálam áfonya )
Krém :
- 5 dl tej
- 8 dkg xilit vagy cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 tojássárgája
- 4 ek liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín ( Hulala )
- 1 cs expressz zselatin
- 1 ek rum - elhagyható
- A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük, egy gáztepsi aljába sütõpapírt fektetünk.
- A tojást az édesítõvel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nõ, majd hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 - 12 perc alatt megsütjük.
- A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, rögtön lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Amikor a piskóta teljesen kihûlt, kitekerjük majd megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
- A krémhez a lisztet, a tojássárgáját 2 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet az édesítõvel felforraljuk majd hozzáadjuk a lisztes tejes keveréket és sûrû krémmé fõzzük. Még forrón hozzákeverjük a csokoládét és teljesen kihûtjük.
- A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzászórjuk a zselatint és kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel.
- Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, a piskótát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kirakjuk a szeletekkel a tál alját és az oldalát. ( érdemes minél szorosabban ) Beleöntjük a krémet és befedjük a megmaradt piskótaszelettekkel - ha nem maradna akkor pár darab babapiskótával - én az utóbbival fedtem be a krémet.
- Egy éjszakára hûtõbe tesszük, másnap egy tányérra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.