~ CSOKOL?D?S PALACSINTAR?ZSA ~

2023-05-05

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 2 toj?s, 8 dkg cukor, 1 tasak van?li?s cukor
- csipet s?, 20 dkg liszt, 3 dkg kaka?por, 10 g ?tk. kem?ny?t?
- 50 ml ?tolaj, 1 dl v?z, kb 2 dl tej, 1 / 2 tasak s?t?por
Kr?m :
- 250 ml tejsz?n ( Hulala, Meggle )  ) 20 dkg ?tcsokol?d?, 5 dkg porcukor

  • A kr?mhez a tejsz?nt forr?sig meleg?tj?k, elkeverj?k benne a porcukrot, majd r??ntj?k az ?sszet?rdelt csokol?d?ra ?s sim?ra keverj?k, h?t?be tessz?k dermedni. 
  • A t?szt?hoz a toj?st feh?red?sig verj?k a cukrokkal, majd hozz?akeverj?k a t?bbi hozz?val?t. Az eg?szet csom?mentesre keverj?k, majd 15 percig ?llni hagyjuk.
  • Ezut?n egy nagyobb ( 25 cm - es ) teflon serpeny?t kiken?nk olajjal ?s a felforr?s?tott serpeny?ben, kicsit vastagabb palacsint?kat s?t?nk. 
  • A megdermedt kr?met j? habosra verj?k, a kih?lt palacsint?kat f?lbe v?gjuk, majd minden f?l darabot leken?nk a csokol?d?s kr?mmel.
  • Ezut?n 5 f?l palacsint?t egym?s mell? helyez?nk ?gy, hogy f?lig fedj?k egym?st, majd feltekerj?k ?s egy t?ny?r k?zep?re helyezz?k ( ez lesz a r?zsa k?zepe ), a t?bbit f?l palacsint?t pedig k?r? illesztgetj?k, kialak?tva a r?zsaform?t. 
  • Ha maradna kr?m azt szedj?k habzs?kba ?s t?lts?k ki vele a szirmok k?zeit. A r?zsa k?r? karikagy?r?t helyez?nk ?s 3 - 4 ?r?n ?t h?t?ben dermesztj?k. 
  • Kaka?porral, decor cukork?val megsz?rva d?sz?tj?k.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2023/05/...

sponsored links

Keres?s