~ CSOKIS - KÖRTÉS, KEKSZROPOGÓS ~
sponsored links
Kiváló ropogtatni való, kávé, vagy tea mellé. Több napig eláll, az aszalt körtétõl különös ízt kap, de másfajta aszalékkal is elkészíthetõ, sütés nélküli kekszféleség.
? HOZZÁVALÓK ?
- 20 dkg digestíve keksz
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 5 dkg mogyoró
- 4 - 5 db aszalt körte / vagy más aszalék
- A mogyorót vágjuk durvára, a kekszet tördeljük össze úgy , hogy, legyen finomabb és nagyobb darab is benne.
- A körtét is vágjuk apróra, majd keverjük össze egy tálban a keksszel és a mogyoróval.
- A csokoládét olvasszuk össze a vajjal, majd öntsük a tál tartalmára és jól forgassuk össze.
- Egy kisebb tepsi ( 22 x 22 cm ) aljára fektessünk sütõpapírt és nyomkodjuk bele a csokis masszát.
- Tegyük hûtõbe dermedni, majd a tepsibõl kiemelve, éles késsel vagdossuk fel tetszés szerint.