~ CSOKIS - KRÉMSAJTOS CSERESZNYÉS BROWNIE ~
sponsored links
Meghoztam hétvégi süteményt, ami szintén egyszerû és gyorsan elkészíthetõ.
Elképesztõen finom a krémsajtos rétegtõl, na és persze a cseresznyétõl, szinte olvad az ember szájában. A leírt mennyiségbõl nekem, 12 db, 6 x 6 - os kocka sikeredett, díszítésként pedig, a tetejét csokiforgáccsal szórtam meg.
Mindenképp ajánlom, hiszen elronthatatlan és kevés hozzávalóból nagyszerû süteményt varázsolhatunk, könnyen és olcsón.
Meggyel vagy akár eperrel is kipróbálható.
? HOZZÁVALÓK ?
Csokis rész : - 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 10 dkg liszt,
Krémsajtos rész : - 2 tojás, 5 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 1 ek liszt
- 25 - 30 dkg magozott cseresznye + 1 ek étk keményítõ
- Béleljünk ki egy 20 x 30 cm - es tepsit sütõpapírral, a sütõt melegítsük elõ 180 °C - ra.
- A cseresznyét magozzuk ki és forgassuk össze a keményítõvel.
- A csokis részhez, vízgõz felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal együtt.
- A tojást keverjük habosra a cukorral, szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele a csokis vajat.
- A krémsajtos részhez, keverjük habosra a tojást a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a mascarponéval.
- Öntsük a csokis masszát a tepsibe, kanalazzuk rá mascarponés részt és villával kavarjuk márványosra.
- Oszlassuk el a tetején a cseresznyét, kissé a tésztába nyomkodva és toljuk a sütõbe.
- Süssük kb 30 percig.
- Hagyjuk a tepsibe kihûlni ezután szépen szeletelhetõ.