~ CSIRKÉS QUESADILLAS ~

2017-07-11

sponsored links














 A quesadilla mexicó egyik legnépszerûbb eledele, a félbehajtott tortillalapok közé sajtot és mindenféle földi jót raknak, amit aztán forró serpenyõben vagy sütõben ropogósra sütnek. 
Tortillalapot már szinte minden üzletben lehet kapni, de házilag is nagyon egyszerûen elkészíthetõ. 


?HOZZÁVALÓK?
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 szál újhagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 ek sûrített paradicsom
- 15 dkg kukoricakonzerv
- 1 / 2 kaliforniai paprika
- csípõs zöld paprika ( - elhagyható ) 
- só, bors
- 10 - 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
- 4 - 5 db tortillalap

  • Egy nagyobb serpenyõben olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felkarikázott újhagymát, a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredési pirítjuk.
  • A paradicsomot forró vízzel leöntjük, lehúzzuk a héját és apróra daraboljuk, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a csípõst karikára daraboljuk, majd mindent hozzáadunk a húshoz, a sûrített paradicsommal és a lecsepegtetett kukoricával együtt. Az egészet sûrû ragu állagúra fõzzük, majd sóval , borssal ízesítjük.
  • A tortillalapokat egy serpenyõben átmelegítjük, az egyik felére teszünk pár kanállal a raguból, megszórjuk sajttal és ráhatjuk a másik felét. Kissé lenyomva addig sütjük amíg a sajt megolvad. ( kb 1 - 2 perc ).




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s