~ CSIRKÉS QUESADILLAS ~
sponsored links
A quesadilla mexicó egyik legnépszerûbb eledele, a félbehajtott tortillalapok közé sajtot és mindenféle földi jót raknak, amit aztán forró serpenyõben vagy sütõben ropogósra sütnek.
Tortillalapot már szinte minden üzletben lehet kapni, de házilag is nagyon egyszerûen elkészíthetõ.
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 szál újhagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 ek sûrített paradicsom
- 15 dkg kukoricakonzerv
- 1 / 2 kaliforniai paprika
- csípõs zöld paprika ( - elhagyható )
- só, bors
- 10 - 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
- 4 - 5 db tortillalap
- Egy nagyobb serpenyõben olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felkarikázott újhagymát, a zúzott fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredési pirítjuk.
- A paradicsomot forró vízzel leöntjük, lehúzzuk a héját és apróra daraboljuk, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a csípõst karikára daraboljuk, majd mindent hozzáadunk a húshoz, a sûrített paradicsommal és a lecsepegtetett kukoricával együtt. Az egészet sûrû ragu állagúra fõzzük, majd sóval , borssal ízesítjük.
- A tortillalapokat egy serpenyõben átmelegítjük, az egyik felére teszünk pár kanállal a raguból, megszórjuk sajttal és ráhatjuk a másik felét. Kissé lenyomva addig sütjük amíg a sajt megolvad. ( kb 1 - 2 perc ).