~ CSERESZNYÉS TIRAMISU GLUTÉNMENTESEN ~

2018-06-08

sponsored links





 Tombol a nyár és cseresznye is bõven van a piacon, amibõl  ezúttal tiramisuba is került. A desszert gluténmentes, de természetesen édesítõvel és laktózmentes krémsajttal is készíthetõ. 
Mivel sokszor megfordulok olaszo.- ban nem jöhetek haza  Marsala nélkül,  ami egy szicíliai likõrbor, cherry beütéssel. Nagyon finom és különleges ízû  és ha tehetitek mindenképp kóstoljátok meg. 

?HOZZÁVALÓK? - 3 fõre
- 2 tojás
- 3 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 1 dl  presszó kávé
- 30 ml Marsala ( olasz likõrbor ) vagy brandy
- kakaópor
- magozott cseresznye
- gluténmentes babapiskóta ( elkészítés :  itt )


  • A tojást kétfelé választjuk, a tojássárgáját 2 ek cukorral és a likõrrel vízgõz felé helyezzük és egy kézi habverõvel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nõ. Azután kihûtjük és simára keverjük a krémsajttal.
  • A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
  • Az összetördelt babapiskótát poharakba szórjuk, meglocsoljuk kávéval, azután rákanalazunk a krémbõl, megszórjuk kevés kakaóporral, majd elhelyezzük rajta a cseresznyeszemeket, ismét krém, kakaópor, babapiskóta, krém, kakaópor. A desszertet egy - egy cseresznyeszemmel díszítjük, majd kínálásig hûtõben tartjuk.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s