~ CSERESZNYÉS TIRAMISU GLUTÉNMENTESEN ~
sponsored links
Tombol a nyár és cseresznye is bõven van a piacon, amibõl ezúttal tiramisuba is került. A desszert gluténmentes, de természetesen édesítõvel és laktózmentes krémsajttal is készíthetõ.
Mivel sokszor megfordulok olaszo.- ban nem jöhetek haza Marsala nélkül, ami egy szicíliai likõrbor, cherry beütéssel. Nagyon finom és különleges ízû és ha tehetitek mindenképp kóstoljátok meg.
?HOZZÁVALÓK? - 3 fõre
- 2 tojás
- 3 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 1 dl presszó kávé
- 30 ml Marsala ( olasz likõrbor ) vagy brandy
- kakaópor
- magozott cseresznye
- gluténmentes babapiskóta ( elkészítés : itt )
- A tojást kétfelé választjuk, a tojássárgáját 2 ek cukorral és a likõrrel vízgõz felé helyezzük és egy kézi habverõvel addig verjük, amíg a térfogata a duplájára nem nõ. Azután kihûtjük és simára keverjük a krémsajttal.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
- Az összetördelt babapiskótát poharakba szórjuk, meglocsoljuk kávéval, azután rákanalazunk a krémbõl, megszórjuk kevés kakaóporral, majd elhelyezzük rajta a cseresznyeszemeket, ismét krém, kakaópor, babapiskóta, krém, kakaópor. A desszertet egy - egy cseresznyeszemmel díszítjük, majd kínálásig hûtõben tartjuk.