~ CSERESZNYÉS RICOTTÁS CHARLOTTE ~

2017-06-09

sponsored links







  Mint már régebben is írtam imádom a ricottát, lágy és semleges íze szinte minden desszerthez illik. Nem is tudom, miért nem lehet a kisebb boltokban is kapni. A nyár gyümölcsehez is nagyon jól passzol, nem nyomja el az ízüket. Természetesen a torta túróval is elkészíthetõ, abból is a krémesebb fajtából. 

?HOZZÁVALÓK?
Krém : 
- 50 dkg krémes ricotta
- 1 citrom reszelt héja
-  kb 8 dkg xilit
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
- 2 tk zselatin
- 50 ml víz
továbbá : 
- kb 25 db babapiskóta
- kb 20 dkg magozott cseresznye + a díszítéshez


  • Egy 18 cm - es kapcsos tortaforma oldalát és az alját béleljük ki babapiskótával úgy, hogy babapiskóták egyik végét egyenesre vágjuk.
  • A tejszínt verjük habbá, a ricottát keverjük össze a xilittel, a citromhéjjal és ízesítsük vaníliakivonattal. Ezután keverjük hozzá a vízben megduzzasztott és micróban folyósra melegített zselatint, majd forgassuk össze a tejszínhabbal. 
  • A krém 1 / 3 - át kenjük rá a piskótára, szórjuk meg, a cseresznye felével, ismét krém, cseresznye, krém. Díszítsük a tetejét cseresznyeszemekkel és tegyük pár órára hûtõbe. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s