~ CSERESZNYÉS RICOTTÁS CHARLOTTE ~
sponsored links
Mint már régebben is írtam imádom a ricottát, lágy és semleges íze szinte minden desszerthez illik. Nem is tudom, miért nem lehet a kisebb boltokban is kapni. A nyár gyümölcsehez is nagyon jól passzol, nem nyomja el az ízüket. Természetesen a torta túróval is elkészíthetõ, abból is a krémesebb fajtából.
Krém :
- 50 dkg krémes ricotta
- 1 citrom reszelt héja
- kb 8 dkg xilit
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
- 2 tk zselatin
- 50 ml víz
továbbá :
- kb 25 db babapiskóta
- kb 20 dkg magozott cseresznye + a díszítéshez
- 1 citrom reszelt héja
- kb 8 dkg xilit
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 dl tejszín
- 2 tk zselatin
- 50 ml víz
továbbá :
- kb 25 db babapiskóta
- kb 20 dkg magozott cseresznye + a díszítéshez
- Egy 18 cm - es kapcsos tortaforma oldalát és az alját béleljük ki babapiskótával úgy, hogy babapiskóták egyik végét egyenesre vágjuk.
- A tejszínt verjük habbá, a ricottát keverjük össze a xilittel, a citromhéjjal és ízesítsük vaníliakivonattal. Ezután keverjük hozzá a vízben megduzzasztott és micróban folyósra melegített zselatint, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.
- A krém 1 / 3 - át kenjük rá a piskótára, szórjuk meg, a cseresznye felével, ismét krém, cseresznye, krém. Díszítsük a tetejét cseresznyeszemekkel és tegyük pár órára hûtõbe.