~ CSERESZNYÉS - MANDULÁS PITE ~
sponsored links
Még mindig kapható a ropogós, édes cseresznye és végre van már meggymagozóm is, ami tényleg megkönnyíti és lerövidíti a a magozást.
Ennek a sütinek a kóstolásakor azt hinné az ember, hogy tömény marcipán van a tetején - elvégre csupa mandula - és olyan laktatós, hogy egy kocka is bõven elég belõle. Készíthetjük akár dióval vagy meggyel és a fehércsoki helyett díszíthetjük citrommázzal vagy étcsokival is. Próbáljátok ki ezt a változatot is, hiszen nagyon egyszerû és könnyû az elkészítése.
? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 25 dkg liszt, 15 dkg hideg, vaj, 7 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, kevés tejföl, csipet só
Krém : - 20 dkg héjas mandula, 18 dkg lágy vaj, 15 dkg porcukor, 3 tojás, 3 ek liszt, 1 tk mandulaaroma
- 40 dkg magozott cseresznye
Díszítés : - 1 / 2 ek lekvár + 1 ek víz, pirított szeletelt mandula, olvasztott fehércsokoládé
- A krémhez, õröljük meg a mandulát.
- Kézi habverõvel keverjük ki a vajat a cukorral, szórjuk hozzá a mandulát, löttyintsük bele az aromát majd keverjük krémesre. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat a lisztet és az egészet keverjük jól össze.
- Tegyük fagyasztóba.
- A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat és simítsuk egy , kb 20 X 30 - as sütõpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük hûtõbe kb félórára.
- A tésztát szurkáljuk meg villával, kenjük rá egyenletesen a mandulakrémet és rakjuk ki cseresznyével, enyhén a krémbe nyomkodva.
- Elõmelegített 185 °C - on süssük addig, amíg a krém kezd barnulni, de végezzünk tûpróbát, ha már nem ragad a tûre, kivehetjük a sütõbõl.
- Még melegen kenjük le vékonyan a lekvár és víz keverékével, majd szórjuk meg a pirított mandulapehellyel.
- A tepsiben hagyjuk teljesen kihûlni, majd olvasszunk pár kocka fehércsokoládét és díszítsük tetszés szerint a süteményt.