~ CSAVART FOCACCIA ~
sponsored links
Tészta :
- 40 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 tasak szárított élesztõ
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 3 ek olívaolaj
- kb 2 , 5 dl langyos víz
Töltelék :
- pár szem olívabogyó
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 - 3 db aszalt paradicsom
- morzsolt kakukkfû
- friss rozmaring
- olívaolaj
- sópehely
- 1 nagyobb paradicsom
- 2 - 3 db aszalt paradicsom
- morzsolt kakukkfû
- friss rozmaring
- olívaolaj
- sópehely
- A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük
- A paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az olívabogyóval és az aszalt paradicsommal együtt. Egy 26 cm - es kapcsos tortaforma belsejét beolajozzuk.
- Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk és hosszúkás hengerré formáljuk, majd csigavonalban beletekerjük a formába. A tekerések közé szórjuk a felaprított tölteléket, a tésztát lekenjük olajjal, megszórjuk a fûszerekkel és sópehellyel.
- 30 percig kelesztjük, majd 180 ° C - on szép aranybarnára sütjük.