~ CITROMOS KEVERT KALÁCS ~

2018-03-22

sponsored links

















Egyszerû citromos kevert sütemény a Húsvét jegyében. Természetesen a buborékos díszítéstõl abszolút el lehet tekinteni, ez csak egy plusz volt tõlem a süteményen... Elvileg semmi funkciója nincsen, csak szebbé tette ezt az amúgy nagyon finom és egyszerû és kevert süteményt. Szóval nem kell meghátrálni, inkább megsütni tessék! Ahogy felvágtam, rögtön el is fogyott. Egy tea vagy kávé mellé, tökéletes kísérõ.


Hozzávalók: 260 gr. liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 3 evõkanál tejföl, 1 citrom / bió / leve és reszelt héja, 200 gr. cukor, 225 gr. puha vaj, 4 nagyobb tojás. Máz: 1 csésze porcukor, 2-3 evõkanál citromlé.


A száraz hozzávalókat / liszt, sütõpor, só, reszelt citromhéj, cukor /összekeverjük egy tálban. A tojásokat habosra keverjük a puha vajjal, a tejföllel és citromlével, majd a lisztes keveréket több részletben hozzákeverjük. Az elkészült masszát egy hosszúkás, vajjal és liszttel elõkészített püspökkenyérformába öntjük. A sütõt elõmelegítjük 150 °C-fokra és betesszük a süteményt sülni. Kb. 40-45 percig, tûpróbáig sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, akkor alufóliával letakarjuk, hogy ne nagyon barnuljon meg. A sütemény közepe sülés közben ki fog repedni, de az úgy lesz tökéletes. Mikor megsült, rácsra téve kihûtjük. Míg hûl a sütemény, addig a mázat kikeverjük. A hideg süteményt meglocsoljuk a mázzal és megvárjuk, amíg megszárad rajta. Cukorvirággal, szórócukorral, kókusszal is díszíthetjük. 

          Buborék dísz ötlet







Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s