~ CITROMOS BAN?NTORTA S?T?S N?LK?L ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Kekszes alap :
- 1 cs Gy?ri ?des zabkeksz ( 215 g ), 12 dkg olvasztott vaj
Kr?m :
- 25 dkg mascarpone, 1 ban?n, 3 - 4 ek porcukor
- 1 tasak ?tk. zselatin ( 15 g ) 30 ml v?z, kb 1 ek Kot?nyi Zitronett
- 2 dl tejsz?n
tetej?re :
- kb 2 db ban?n, 1 tasak sz?ntelen tortazsel?
- 2 tk Kot?nyi Zitronett
- A kekszet k?ses apr?t?val morzs?sra apr?tjuk, majd ?sszekeverj?k a vajjal ?s egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma alj?ba nyomkodjuk.
- A ban?nt p?r?s?tj?k, hozz?keverj?k a kr?msajtot, a porcukrot a citromport ?s a v?zben megduzzasztott ?s foly?s ?llag?ra meleg?tett zselatint. A habb? vert tejsz?nt ?vatos mozdulatokkal a ban?nos kr?mhez forgatjuk, majd a kekszes alapra sim?tjuk.
- A felkarik?zott ban?nnal kirakjuk a kr?m tetej?t, majd 30 percre h?t?be tessz?k.
- A zsel?t a csomagol?son le?rtak szerint elk?sz?tj?k, hozz?keverj?k a citromport ?s amikor m?r kezd kiss? dermedni, le?ntj?k vele a torta tetej?t. 3 - 4 ?ra dermeszt?s ut?n szeletelj?k.