~ CITROMKRÉMES MÁKOS CSOKOLÁDÉS MOUSSE SZELET ~

2018-01-06

sponsored links




?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 12 dkg darált mák
- 1 / 2 tasak sütõpor
- 1 ek étolaj
Citromkrém :
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 tojássárgája
- 2 meyer citrom kifacsart leve
- 1 meyer citrom reszelt héja
- kb 8 - 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj / margarin
Csokoládé mousse :
- 10 dkg tej vagy étcsokoládé
- 2 , 5 dl tejszín
- 3 g zselatin
- 2 ek víz

  • A sütõt 180 °C ra elõmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütõpapírral. A fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverõdött, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a sütõporral elkevert mákot és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 18 - 20 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez, a tojások sárgáját,  a pudingport, a citrom levét és héját simára keverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a citromos keveréket és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sûrû krémmé fõzzük. A kihûlt krémet kihabosítjuk a vajjal és a piskótára simítjuk.
  • A csokoládét 1 dl tejszínnel  gõz felett összeolvasztjuk és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
  • A maradék tejszínt lágy habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihûlt csokoládés keverékkel és az egészet a citromos krémre kenjük. 2 - 3 órán át dermesztjük, majd felkockázva kínáljuk.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/01/...

sponsored links

Keres?s