~ CITROMFÜVES TÚRÓTORTÁCSKA ~

2014-05-18

sponsored links





 Ismét egy gyors és egyszerû kategória.
 A citromfût gondolom nem kell bemutatni, hiszen mind gyógynövényként, mind fûszernövényként megállja a helyét a kiskertekben, balkonokon. Friss, üde íze kiválóan alkalmas ízesítésre, nem beszélve a levélkék díszítõ funkciójáról. Bõvebben itt olvashattok róla.
Nos ezt a túrós finomságot citromfûvel gazdagítottam - az adag két kis formához elegendõ, de nyugodtan duplázzuk mert nagyon finom, könnyed desszert.
Díszítésként, én epres joghurttal bevont mogyorót, aprítottam rá ( olasz termék ) -  de gyümölccsel, lekvárral, vagy csak porcukorral megszórva is kínálhatjuk.


? HOZZÁVALÓK ? ( 2 db, 13 cm - es tartelette formához )
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 ek nád cukor
- 2 ek tejföl
- 1 / 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 / 2 citrom leve
- csipet só
- 5 - 6 levél citromfû

- A sütõt melegítsük elõ 190 °C - ra, a formát béleljük ki sütõpapírral.
- A citromfüvet vágjuk apróra és a többi hozzávalóval keverjük alaposan össze.
- A masszát, osszuk el egyformán a formába és süssük, kb 35 - 40 percig.
- Ha megsült, hagyjuk hûlni, majd húzzuk le a papírt és rácsra téve hagyjuk teljesen kihûlni.
- Szórjuk meg porcukorral és ízlés szerint díszítsük.






Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s