~ CICCHETTI IN VENICE ~
sponsored links
Ide hoztam egy falatnyi Velencét... A vízi város nagyszerû elõétele a Cicchetti. Nyüzsgõ teraszok, apró bisztrók, éttermek, kedvcsináló ételei ezek az apró ropogós szendvicsek. Évszaktól függõen variálják a "kanapék" ízeit, de meghatározó eleme a tõkehal, a rák a polip és egyéb tenger adta "gyümölcs". Mivel számos helyen készítik, sehol sem egyforma a kínálat. Van olyan étterem, ahol nem nélkülözik a zöldséges, a tojásos vagy a borjúhúsos darabokat sem, némi speciális hozzávalóval megspékelve. Zseniális ízek, zseniális összeállítások. Képzeljük csak el, milyen hangulatos lehet egy teraszon üldögélve, nézni a ringatózó gondolákat, beszélgetni és közben eszegetni ezeket az apró szendvicseket egy jó féle borral leöblítve... Fantasztikus élmény, érdemes lenne kipróbálni.... Egyébként az ötletet a Tv. Paprikán láttam és mondanom sem kell, azonnal bele is szerettem, elvarázsolt az egész. Szerintem megyek és veszek egy repülõjegyet Velencébe.... Isteni! Próbáljátok ki!
A garnéláshoz: pirított bagett szelet, chilis majonéz, fokhagymás olajon sült garnéla farok, citromgerezd, kaporlevél, kapribogyó...
A halashoz: pirított bagett szelet, tõkehal chilis morzsában kisütve, majonéz, oliva bogyó...
A zöldségeshez: pirított bagett szelet, 1 kisebb cukkini, 1 kis csokor snidling, 1/2 gumó édeskömény, só, oliva olaj, citromlé, kapribogyó...
A halat vékony szeletekre vágjuk és chilivel kevert zsemlemorzsában megforgatva, ropogósra sütjük ki egy kevés oliva olajon.
A garnélát megpucoljuk és fokhagymával ízesített olajon 1-2 perc alatt sütjük ki.
A zöldségesnél a cukkinit vékonyan legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt édesköményt, a vágott snidlinget, a kapribogyót és ízesítjük a keveréket oliva olajjal, citromlével, sóval. 10 perc pihentetés után máris rápakolhatjuk a bagettekre.
Természetesen az ízek összeállítása mindenkinél más és más lehet, de ne szabjunk határt a képzeletünknek... Jó étvágyat hozzá!