~ CHIA MAGOS STICKLETTI ~

2018-05-17

sponsored links












Isteni ropogós rudacskák, chia maggal és egy kis parmezánnal. Nincs jobb nassolni való, mint egy adag házilag készült ropi. Ebben tényleg nincs semmi nem odavaló dolog, gondolok itt a színezõanyagokra és az ízfokozókra... Fehér tönköly búzaliszttel készül, úgy hogy ha nem is nagyon, de egy kissé vitálisabb csemegérõl beszélhetünk. Roppant könnyû elkészíteni, hiszen a hozzávalókat csak egyszerûen kikeverjük, nyomózsákba töltjük és vékonyan kinyomjuk a tésztát a sütõpapírokra. Jó ropogós, igazi házi ropi lesz belõle.


Hozzávalók: 150 gr. fehér tönköly búzaliszt, 2 kanál olaj, 2 kanál chia mag, 2 kanál reszelt parmezán sajt, 1 kávéskanál só, kb. 1/2 csésze víz / lisztfüggõ! /.


A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd a vizet fokozatosan adagolva, kissé lágyabb galuskatésztát készítünk. 




A tésztamasszát habzsákba töltjük, sima csövet teszünk a végére, vagy vágunk rá egy kisebb lencsényi átmérõjû lyukat.






Egy nagyobb tepsibe sütõpapírt teszünk és kb. 10 cm-es rudakat nyomunk ki a tésztából. Ebbõl a mennyiségbõl 2 tepsinyi adag lesz.




A sütõt elõmelegítjük 180-200 °C-fokra és a ropikat 10-15 perc alatt szép aranysárgára, ropogósra megsütjük. A kész rudacskákat tálba szórjuk és máris ropogtatjuk.






Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s