~ CHIA MAGOS HÁZI ROPI ~

2018-06-01

sponsored links










 Szuper finom, ropogós rudacskák. Amolyan házi ropi féleség. Sok cécó nincs vele, hiszen egy "majdnem" nokedli tésztát kell kikeverni, zsákba tölteni és vékony sugárban kinyomni õket a sütõpapírra. Már csak egy jó forró sütõ kell és kb. 10 perc alatt el is készülnek a roppancs rudacskák.


Hozzávalók: 2 csésze tönköly fehér liszt, 2 evõkanál chia mag, 1 kávéskanál só, 2 evõkanál olaj, langyos víz.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd lassan adagolva hozzá a vizet, annyit teszünk hozzá, hogy nokedli sûrûségû tésztát kapjunk. 



 A tésztát, sima csöves zsákba töltjük. Két tepsire sütõpapírt teszünk és a zsákból vékony, kb. 10-12 cm-es rudacskákat nyomunk ki. 



Nagyjából két tepsi betelik vele.

 
 Elõmelegített sütõben, 200 °C-fokon, 10-15 perc alatt ropogósra megsütjük benne a ropikat. Igazi csemege!






Folytats a blogon ... https://illeskriszkonyhaja.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s