~ CHIA MAGOS HÁZI ROPI ~
sponsored links
Szuper finom, ropogós rudacskák. Amolyan házi ropi féleség. Sok cécó nincs vele, hiszen egy "majdnem" nokedli tésztát kell kikeverni, zsákba tölteni és vékony sugárban kinyomni õket a sütõpapírra. Már csak egy jó forró sütõ kell és kb. 10 perc alatt el is készülnek a roppancs rudacskák.
Hozzávalók: 2 csésze tönköly fehér liszt, 2 evõkanál chia mag, 1 kávéskanál só, 2 evõkanál olaj, langyos víz.
A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd lassan adagolva hozzá a vizet, annyit teszünk hozzá, hogy nokedli sûrûségû tésztát kapjunk.
A tésztát, sima csöves zsákba töltjük. Két tepsire sütõpapírt teszünk és a zsákból vékony, kb. 10-12 cm-es rudacskákat nyomunk ki.
Nagyjából két tepsi betelik vele.
Elõmelegített sütõben, 200 °C-fokon, 10-15 perc alatt ropogósra megsütjük benne a ropikat. Igazi csemege!