~ CASATIELLO , NÁPOLYI HÚSVÉTI KENYÉR ~

2018-03-28

sponsored links



?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 55 dkg liszt
- 15 g friss élesztõ
- 10 g só
- 15 dkg zsír
- kb 3 dl langyos víz
- 1 kk õrölt bors
Töltelék :
- 10 dkg sonka vagy szalámi
- 10 dkg bacon 
- 20 dkg karakteresebb ízû sajt 
- 4 - 5 tojás
továbbá : - 1 tojássárgája - a kenéshez

  • Az élesztõt 10 dkg liszttel és 1 dl langyos vízzel keverjük krémes állagúra és letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
  • A többi lisztet a sóval és a borssal  szitáljuk össze, majd adjuk hozzá a felfutott élesztõt a zsírt és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan dagasszuk ki, majd meleg helyen kelesszük a duplájára.
  • A töltelék hozzávalóit vágjuk kisebb kockára.
  • A megkelt tésztából csípjünk le kb 50 g - ot és tegyük félre. A többit nyújtsuk ki 1 cm - es vastagságú téglalap formára ( olyan hosszúságúra, hogy beleférjen majd egy 24 cm - es kerek formába ) Szórjuk rá a tölteléket és a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel mint a bejglit, azután helyezzük bele egy kuglóformába és a tésztavégeket csípjük össze. ( Tipp  : ha nincs ilyen formánk megteszi egy kapcsos tortaforma is, aminek a közepére egy beolajozott üdítõs vagy sörös alumínium dobozt helyezünk.) 
  • A félretett tésztát nyújtsuk vékonyra és vágjunk belõle 1 cm - es széles csíkokat. A tészta csíkokat helyezzük el a megmosott tojásokon kereszt alakban úgy, hogy alul fedjék egymást és helyezzük rá a tésztagyûrûre. Letakarva ismét kelesszük kb 1 órán át, majd kenjük le a tetejét tojássárgájával. 190 °C - ra melegített sütõben süssük szép aranybarnára.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s