?Bárány?cipó
sponsored links
A tökéletes húsvéti ?bárány? cipó
Nem véletlenül tettem idézõjelbe a bárány nevet, mert nem bárányból készült csak olyan a formája.
Imádom a kreatív dolgokat, fõleg a konyhában. Kenyeret sütöttem mint minden nap és akkor megpillantottam az asztalon heverõ bárányformát. Már egy ideje szemezgetem vele, vajon milyen sütit varázsolok majd ezzel a formával, csak valahogy mindig más került az asztalra. Gondoltam egyet, kivettem a frissen dagasztott és kelesztett kenyértésztából, beletettem a formába és máris mehetett a kenyér mellé a sütõbe. Kb. 20 perc múlva izgatottan vettem ki és szedtem szét a formát,és lám megszületett a báránycipó.
Nem mertem felvágni, mert annyira, de annyira jól nézett ki. Fejemet már a vele készített ételek sora lepte el. Birkaburger, húsvéti sonkás szendvics báránycipóban, gulyásleves mellé a tavaszi hangulatban megterített asztalon, sima zsemle helyett ezt kenném meg a húsvéti medvehagymás tojáskrémmel, és így tovább szabadon.
A lényeg, hogy frankó lett, ha szabad így fogalmazni, ha valakinek van ilyen formája készítse el.
Bármilyen kenyér vagy zsemle recept alkalmas, íme itt is egy:
50 dkg liszt
250 g friss élesztõ ( fél tasak szárított: 70 g)
2 tk só
3 ek olaj
1 dl tej
2,5 dl langyos víz
2 marék hántolt napraforgómag vagy tökmag
A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe, dagasszunk sima rugalmas tésztát. Ha nagyon ragadna, mert minden liszt más és más, kevés lisztet adjunk még hozzá.
Formázzuk cipóvá és letakarva kelesszük 1 órán át.
Készítsünk elõ a formát. Kenjük ki vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le majd a kenyér.
Formázzuk meg a kenyeret és tegyük a formába. Kelesszük még 20 percet. 225 fokon süssük 15-20 percig, míg szép barna és ropogós nem lesz a héja.
Nem véletlenül tettem idézõjelbe a bárány nevet, mert nem bárányból készült csak olyan a formája.
Imádom a kreatív dolgokat, fõleg a konyhában. Kenyeret sütöttem mint minden nap és akkor megpillantottam az asztalon heverõ bárányformát. Már egy ideje szemezgetem vele, vajon milyen sütit varázsolok majd ezzel a formával, csak valahogy mindig más került az asztalra. Gondoltam egyet, kivettem a frissen dagasztott és kelesztett kenyértésztából, beletettem a formába és máris mehetett a kenyér mellé a sütõbe. Kb. 20 perc múlva izgatottan vettem ki és szedtem szét a formát,és lám megszületett a báránycipó.
Nem mertem felvágni, mert annyira, de annyira jól nézett ki. Fejemet már a vele készített ételek sora lepte el. Birkaburger, húsvéti sonkás szendvics báránycipóban, gulyásleves mellé a tavaszi hangulatban megterített asztalon, sima zsemle helyett ezt kenném meg a húsvéti medvehagymás tojáskrémmel, és így tovább szabadon.
A lényeg, hogy frankó lett, ha szabad így fogalmazni, ha valakinek van ilyen formája készítse el.
Bármilyen kenyér vagy zsemle recept alkalmas, íme itt is egy:
50 dkg liszt
250 g friss élesztõ ( fél tasak szárított: 70 g)
2 tk só
3 ek olaj
1 dl tej
2,5 dl langyos víz
2 marék hántolt napraforgómag vagy tökmag
A hozzávalókat tegyük dagasztógépbe, dagasszunk sima rugalmas tésztát. Ha nagyon ragadna, mert minden liszt más és más, kevés lisztet adjunk még hozzá.
Formázzuk cipóvá és letakarva kelesszük 1 órán át.
Készítsünk elõ a formát. Kenjük ki vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le majd a kenyér.
Formázzuk meg a kenyeret és tegyük a formába. Kelesszük még 20 percet. 225 fokon süssük 15-20 percig, míg szép barna és ropogós nem lesz a héja.