~ BURGONYÁS TONHALROLÁD ~
sponsored links
- 40 dkg áttört fõtt burgonya
- 25 dkg lecsöpögtetett tonhalkonzerv
- pár szem felszeletelt fekete olívabogyó
- 1 - 2 ek szárított olajbogyó ( opcionális )
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 8 dkg reszelt parmezán
- aprított petrezselyem vagy bazsalikom
- só, bors, morzsolt kakukkfû
továbbá : - zsemlemorzsa, olívaolaj
- Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. A masszából formáljunk egy kisebb hengert és forgassuk meg zsemlemorzsában.
- A burgonyás rudat tegyük egy zsírpapírra, locsoljuk meg olívaolajjal és csomagoljuk be, úgymint egy cukorkát.
- 200 °C - os sütõben süssük kb 30 - 35 percig.