~ BURGONYÁS LEPÉNY ~

2017-09-20

sponsored links















?HOZZÁVALÓK?
- 60 dkg burgonya
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütõpor
- 1 tk só
-  3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfû
- frissen õrölt bors
töltelék :
- 15 dkg  fõtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt

  • A burgonyát sós vízben puhára fõzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihûlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
  • Az egyik burgonyagombócot egy sütõpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk. A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • 190 °C - on kb 30  percig sütjük.

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s