~ BURGONYÁS LEPÉNY ~
sponsored links
- 60 dkg burgonya
- 1 tojás
- 3 dkg olvasztott vaj
- 3 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütõpor
- 1 tk só
- 3 ek parmezán
- 1 kk morzsolt kakukkfû
- frissen õrölt bors
töltelék :
- 15 dkg fõtt sonka
- 1 mozzarella
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
- A burgonyát sós vízben puhára fõzzük, majd megpucoljuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihûlni, azután a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
- Az egyik burgonyagombócot egy sütõpapírral bélelt formába lapogatjuk, elhelyezzük rajta a sonkát, a felszeletelt mozzarellát és a reszelt sajtot, majd a másik burgonyagombóccal betakarjuk. A tetejét megszórjuk kevés zsemlemorzsával és meglocsoljuk olívaolajjal.
- 190 °C - on kb 30 percig sütjük.