~ BURGONYASZIROMBAN SÜLT CSIRKECOMBOK , BESAMELES BURGONYÁVAL
sponsored links
A pácolt húsok sokkal finomabbak, porhanyósabbak, mint ha anélkül készítenénk és hamarabb is átsülnek.
Érdemes egy éjszakán át így hagyni, hiszen a fûszerek is jobban beleivódnak a húsba.
A panír pedig most eltért a megszokottól, hiszen burgonyasziromba forgattam a combokat, így kívül ropogós, belül pedig porhanyós húst kaptam.
A köretrõl meg csak annyit, hogy elképesztõen finom.
? HOZZÁVALÓK ?
- személyenként 2 db csirke alsócomb
Pác : - 1 nagy poharas joghurt, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 2 tk curry, 1 tk õrölt kömény, só
- burgonyaszirom
Köret : - kb 1 kg burgonya, 1 kisebb fej hagyma, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 3 dl tej, 1 dl víz + 1 húsleveskocka, szerecsendió, fehérbors, só, petrezselyem
- A páchoz összekeverjük a joghurtot a curryvel, köménnyel, ízlés szerint sóval és belereszeljük a fokhagymát. A csirkecombokat kb három helyen bevagdossuk, jól átforgatjuk a joghurtos szószban, majd éjszakára hûtõbe tesszük. ( Legjobb ha egy zacskót használunk erre a célra.)
- Másnap a burgonyaszirmot sodrófával összetörjük és a combokat egyesével meghempergetjük benne. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és elõmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
- A körethez, tetszés szerint felszeleteljük a burgonyát és sós vízben megfõzzük.
- A besamelhez, egy serpenyõben vajat hevítünk, megdinszteljük benne a hagymát, meghintjük a liszttel, majd felengedjük a forró vízben feloldott leveskockával.
- Hozzáöntjük a tejet és folytonos keverés közben, néhány percig fõzzük, amíg besûrûsödik a mártás.
- Ízesítjük és összeforgatjuk a fõtt burgonyával.