~ BROWNIE - GOLYÓ ~
sponsored links
Ez a brownie recept önmagában is megállja a helyét olyan finom, de tovább gondolva, golyókká is formálhatjuk.
Nekem a hozzávalókból kb 25 - 28 golyó jött ki, de ez természetesen függ a golyók nagyságától is. Hempergethetjük porcukorba, õrölt dióba , mandulába, vagy akár kókuszreszelékbe is, én most maradtam a klasszikus kakaóporos változatnál.
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 dl tejszín
- csipetnyi só
- kakaópor - a hempergetéshez.
- Sütõpapírral kibélelünk egy kb 22 x 22 cm - es tepsit, a sütõt elõmelegítjük 175 °C - ra.
- A vajat és 10 dkg étcsokit összeolvasztunk.
- A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, belekeverjük az olvasztott csokis vajat, majd beleforgatjuk a lisztes kakaóport.
- A masszát tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.
- Hagyjuk teljesen kihûlni, majd tördeljük a süteményt egy tálba.
- A tejszínt a maradék 10 dkg csokival melegítsük össze, öntsük a brownie - hoz és gyúrjuk egynemû masszává.
- Formáljunk golyókat, majd hempergessük meg kakaóporban.