~ BOUNTY SZELET GLUTÉNMENTESEN ~
sponsored links
Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg Mester család süteményliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 teáskanál sütõpor
- 50 ml tej
Krém :
- 3 dl tej
- 3 ek rizs
- 10 dkg cukor cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg vaj
tetejére :
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé ( pl Torras )
- 1 ek étolaj
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadva a tojásokat, tovább habosítjuk. Azután hozzászitáljuk a sütõporos, kakaóporos lisztet, hozzákeverjük a tejet és a masszát egy kb 22 x 22 cm - es sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- 180 °C - on kb 20 perc alatt tûpróbáig sütjük.
- A krémhez a rizst kávédarálóval búzadara szerûre daráljuk, majd a tejjel és a cukorral puhára fõzzük, ( ha szükséges adjunk hozzá még tejet, ha kemény lenne a rizs ) még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ha a krém kihûlt kihabosítjuk a vajjal.
- A krémet a tésztán elsimítjuk és a tetejét gõz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.