~ BOLOGNAI GALUSKA ~
sponsored links
Ragu :
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál közepes sárgarépa
- 1 halványító zellerszár
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 hámozott paradicsomkonzerv ( darabolt )
- 2 ek paradicsompüré
- só, bors, kakukkfû
- 3 ek olaj
- víz
Galuska :
- 30 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- víz
továbbá :
- tejföl, reszelt sajt
- A raguhoz reszeljük le a répát, vágjuk finomra a vöröshagymát, és a zellert. Az egészet futtassuk meg a felhevített olajban, majd sózzuk meg, öntsünk hozzá kevés vizet és pároljuk kb 15 percig. Azután adjuk a zöldségekhez a darált húst és pirítsuk jól meg, öntsük hozzá a bort, a paradicsomot és alaposan forraljuk össze. Ízesítsük, majd ha szükséges hígítsuk vízzel.
- A galuskához keverjük össze a hozzávalókat, ( csak annyira, hogy az alapanyagok elvegyüljenek ) majd forrásban levõ sós vízbe szaggassuk ki. Leszûrés után forgassuk át olajban.
- A galuskákat tegyük egy sütõtálba, halmozzuk rá a ragut, csurgassunk a tetejére tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal. Azután tegyük a sütõbe és grill fokozaton pirítsuk addig, amíg a sajt megolvad.