~ BODZA SZIRUP ~
sponsored links
Május végén az elsõ, úgy mond "befõzésem", a bodza szirup készítése. Számomra egyszerûen egy kihagyhatatlan momentum. Mindenki szereti a családban, csak úgy nyakalják a buborékos, jégkockás vízzel a kora nyári melegben. Egyáltalán nem nagy attrakció elkészíteni, a beszerzése pedig, egy kimondottan kellemes elfoglaltság. Fonott kis kosárral a kezemben, csaholó ebbel az oldalamon vágok neki a virágszüretnek. Én nagyon élvezem, az eb meg marhára örül a sétának és lobogó fülekkel szaglászik a bokrok alján. Szinte tobzódik az idegen illatok közt. Egy-egy jól megtermett bokornál, pikk-pakk megtelik a kosár az illatozó virágernyõkkel. Micsoda ájer!!!! Egész egyszerûen mámorító. Imádok beleszagolni a közepébe, mert akkor sokáig érzem magamon a virágpor erõs illatát. Érdemes olyan bokrot választani, ami nincs túl közel forgalomhoz, és mentes mindenféle rovartól, bogárkától. Leírom a legegyszerûbb változatot, én így készítem:
Hozzávalók: 25-30 db. nagy tenyérnyi kinyílt bodzavirág, 2 -3 kezeletlen citrom, 500gr. cukor, 10 gr. citromsav, 1,5 l víz.
Mivel van a Nosalty oldalán egy remek videó, receptírás helyett nézzétek meg inkább a filmet. Pont így készült nálam is. És nagyon finom!