~ BOCCACCIO SZELET GLUTÉNMENTESEN ~
sponsored links
Piskóta :
- 3 tojás, 6 ek porcukor, 3 ek víz, 10 dkg darált dió
- 3 ek Mester Család süteményliszt 1 teáskanál sütõpor, 1 ek olaj, csipet só
Krém :
- 18 dkg porcukor, 18 dkg puha margarin, 2 tojássárgája
- 50 ml presszó kávé, fél ek instant kávé, 1 tk vanília kivonat
és még :
- Gluténmentes ostyalap, durvára vágott pirított dió
- A sütõt 190 °C - ra melegítsük elõ. Egy 25 x 25 cm - es tepsi aljára terítsünk sütõpapírt és helyezzünk bele annyi ostyalapot, hogy kitöltse az alját.
- A piskótához, válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá. A sárgákat a porcukorral és a vízzel keverjük fehéredésig, majd óvatosan keverjük össze a tojáshabbal. Szitáljuk hozzá a dióval vegyített sütõporos lisztet és forgassuk össze a habbal, végül keverjük hozzá az olajat. A masszát simítsuk az ostyára és süssük tûpróbáig.
- A krémhez a tojássárgáját és 8 dkg porcukrot vízgõz felett verjük addig amíg szépen kifehéredik, majd öntsük hozzá a kávét és keverjük addig amíg szépen besûrûsödik és a duplájára nõ a krém.
- A margarint a maradék porcukorral keverjük habosra, majd apránként adagoljuk hozzá a kihûlt kávés krémet és habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a vaníliát és az instant kávét.
- A kihûlt piskótára simítsuk rá a krémet és szórjuk meg durvára vágott, pirított dióval.