~ BIRSALAGÚT ~

2017-10-20

sponsored links














?HOZZÁVALÓK?
Piskóta : 
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Töltelék :
- 2 birsalma
- 1 / 2 citrom leve
- 3 ek méz
- 1 fahéjrúd
- 3 - 4 szegfûszeg
- 4 dl víz
- 1 dl édes fehérbor
- 3 dkg zselatin 
Krém :
- 25 dkg gesztenyemassza, 1 ek rum, 18 dkg puha margarin, 1 - 2 ek porcukor
Tetejére : 
- 1 tábla étcsokoládé, 2 ek étolaj, durvára vágott dió

  • A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük. Egy õzgerinc formát kibélelünk folpackkal.
  • A tojást nagyon habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. Kb 15 - 18 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, majd olyan méretûre vágjuk, hogy kitudjuk vele bélelni az õzgerincformát és a tetejét is betudjuk majd fedni. 
  • A birsalmát megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat és a többi hozzávalóval együtt puhára fõzzük, de csak annyira hogy ne essen szét. Azután leszûrjük - a leszûrt levet félretesszük - és apró kockákra vágjuk. A leszûrt lében elkeverjük a zselatint, forrásig hevítjük, majd félretesszük, dermedni. 
  • A krémhez habosra keverjük a hozzávalókat, keveset félreteszünk belõle a bevonáshoz, majd mindkét tésztát bekenjük a krémmel, a nagyobbat belefektetjük a formába, eloszlatjuk benne a birskockákat és rákanalazzuk a félig dermedt birslét. Azután ráborítjuk a másik piskótalapot. 
  • A süteményt 4 - 5 órára hûtõbe tesszük dermedni, majd egy tálcára borítjuk és eltávolítjuk a fóliát, majd megkenjük a megmaradt krémmel. A csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk az olajjal és bevonjuk vele a süteményt, a tetejét  durvára vágott dióval díszítjük.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s