~ BARACKZSELÉS TÚRÓS CHARLOTTE TORTA ~
sponsored links
Piskótatekercs :
- 4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, csipet só
- 4 - 5 ek baracklekvár
Piskótalap :
- 4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt, csipet só
- 4 - 5 ek baracklekvár
Piskótalap :
2 tojás, 2 ek cukor, 2 ek liszt, csipet só
Töltelék :
- 40 dkg krémes túró
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
- 12 , 5 dkg mascarpone
- 12 , 5 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 g zselatinpor + 50 ml víz
Barackzselé
- 1 doboz õszibarackbefõtt ( 820 g )
- 1 tasak expressz zselatinfix
- A sütõt 200 °C - ra elõmelegítjük. A piskótatekercshez a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sóval vegyített átszitált lisztet. A masszát egy sütõpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 * 35 cm ) simítjuk és kb 15 - perc alatt megsütjük. A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihûlni, majd kitekerjük, megkenjük lekvárral, visszatekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
- A laphoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval vegyített lisztet és a masszát egy 18 cm - es sütõpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Tûpróbáig sütjük ( kb 8 - 10 perc ).
- A tejben megfõzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és letakarjuk folpackkal ( így nem fog bebõrösödni ). A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot a kihûlt pudingot, a citrom reszelt héját és krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a vízben megduzzasztott zselatint.
- A tortaformára visszakapcsoljuk az oldalát, kibéleljük folpackkal, majd belülrõl szorosan körberakjuk a lekváros piskótaszeletekkel. Az aljába akkora karikát vágunk a piskótalapból, hogy beférjen a tekercsek közé, megkenjük 2 ek baracklekvárral és rásimítjuk a túrós krémet, majd megvárjuk amíg kissé megdermed.
- A barackot lecsepegtetjük és összeturmixolunk annyi, hogy kb 3 dl legyen, hozzákeverjük a zselatinfixet és ráöntjük a túrós részre. Hûtõben 3 - 4 órán át dermesztjük.