~ ASZALT SZILVÁS MÁKOS CSIGA ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütõpor
- csipet só
- 80 ml étolaj
- 1 tojás
- kb 50 ml tej
Töltelék :
- 20 dkg darált mák
- 2 ek méz
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 150 ml víz
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 ek rumban ázott mazsola
- 10 dkg aszalt szilva
- tej - a kenéshez
- A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük.
- A töltelékhez, a vízbõl, a mézbõl és a cukorból szirupot fõzünk, hozzákeverjük a mazsolát, a citrom reszelt héját és leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.
- A tésztát enyhén lisztes felületen kb 30* 40 cm - es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felõl feltekerjük és kb 2 cm - es szeletekre vágjuk.
- A csigákat sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 °C - on szép pirosra sütjük. Miután megsültek egy ecset segítségével lekenjük a tetejüket tejjel.