~ ASZALT SZILVAKRÉMES TÚRÓS MORZSAPITE ~
sponsored links
Tészta :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 18 dkg vaj / margarin
- 5 dkg porrá õrölt eritrit
- csipetnyi só
- 1 tojás
- kb 2 - 3 ek tejföl
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- kb 5 dkg eritrit vagy ízlés szerint
- 1 dl tejföl
- 10 dkg aszalt szilva
- 50 ml víz
- 1 kk õrölt fahéj
- A tésztához a liszteket a robotgép keverõtáljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az édesítõt és a felkockázott hideg vajat, majd a gép krémkeverõ tartozékával addig dolgoztatjuk a gépet, amíg az alapanyagok morzsás állagot nem kapnak. Azután hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy épp csak összeálljon a tészta ( de még mindig morzsás jellege legyen ) majd a tészta felét egy tálkába szórjuk, a másik felét pedig összegyúrjuk, folpackba csavarjuk és mindkét tésztarészt a hûtõbe tesszük.
- Az aszalt szilvát a vízzel egy botmixer segítségével pürésítjük és pár perc alatt összefõzzük, majd hozzákeverjük a fahéjat.
- A túrót villával alaposan összetörjük és krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
- Az összegyúrt tésztát kinyújtjuk és egy kb 25 * 25 cm - es sütõpapírral fedett tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk, rákenjük a szilvakrémet és elsimítsuk rajta a túrót. A tésztamorzsát a túró tetejére szórjuk és 180 °C - on kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.