~ ALMÁS SZÕLÕS CSIRKETEKERCS ~
sponsored links
- 1 csirkemell
- 2 zöld alma
- kb 20 dkg piros szõlõ
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 tojás
- 1 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1 - 2 szál rozmaring
- Az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétõl. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szõlõszemeket, a morzsát, a tojást és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd félretesszük.
- A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Egy kiterített alufólián egymás mellé rendezzük a szalonnát, rátesszük a csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk és meghintjük apróra vágott rozmaringgal. Végül rátesszük egyenletesen elosztva az almás tölteléket és a fólia segítségével az egészet feltekerjük.
- A tekercset egy tepsibe tesszük, amibe kevés vizet öntünk és 180°C - on, kb 60 percig sütjük.