~ ALMÁS KRÉMES ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 75 ml étolaj
- 75 ml víz
- 15 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütõpor
- 2 ek kakaópor
- 4 - 5 db alma
- 1 ek búzadara
- 1 tk õrölt fahéj
Krém :
- 4 dl tej
- 1 / 2 tasak Dr. Oetker krémes alappor
tetejére : - 10 dkg tortabevonó , 2 ek étolaj
- Az almát hámozzuk meg és nagylyukú reszelõn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levétõl. Keverjük össze a darával és a fahéjjal.
- A tojást habosítsuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá vizet és az olajat, azután forgassuk hozzá a sütõporral vegyített lisztet.
- Az almát oszlassuk el egyenletesen egy sütõpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsi aljába, kanalazzuk rá a piskótamassza felét, majd a maradék masszát forgassuk össze a kakaóporral és halmozzuk rá a sárga masszára. Villával keverjük cirmosra és elõmelegített, 180 °C - on süssük kb 20 - 25 percig. ( tûpróba )
- Ha a piskóta megsült, borítsuk rácsra és húzzuk le róla a papírt, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
- A krémport a tejjel keverjük habosra és kenjük az almás rétegre.
- A tortabevonót az olajjal vízgõz felett olvasszuk össze és simítsuk a krémre.