...
sponsored links
Tegnap délután kegyes volt hozzánk az idõ, kertben tudtunk kicsit sütögetni. Már akkor zendült meg az ég, amikor tálon voltak a finomságok, így a házban ültünk le vacsorázni. Ez is a Bence ünneplés része volt, így járt hozzá a kis túrótorta is:-) Többféle fûszerezéssel pácoltam be itthon a húsokat. Most csak csirkehúst készítettem elõ, szárnyat, combot vegyesen. Illetve a saslikhoz sertéscombot kockáztam és ízesítettem. Míg a csirke fokhagymás illetve magyaros ízt kapott, a sertéshúsra egy currys indiai fûszerkeveréket tettem, ezzel is megbolondítva kicsit az összhatást. Gomba, cukkini, padlizsán, füstölt kolbász és hagyma került még a bambuszpálcákra a hús mellé. Köretnek egy nagy tálba salátát dobtam össze.
Ebbe is jutott a zsenge cukkinibõl, hagyma, paradicsom, zöldpaprika, retek és egy kis csípõs paprika. Picit megsóztam, leheletnyi cukrot tettem rá és nyakon öntöttem eredeti olasz balzsamecettel. Isteni volt, még mára is maradt nekem egy adagocska:-)
Próbálta már valaki forró tárcsán sütni a lapcsánkát? Egészen más íze van, mint a tûzhelyen serpenyõben sütött daraboknak. Ebbõl is készült pár darab, zsenge kaprot tettem a tetejére, aki akarta tejfölt is kenhetett rá. Persze a gyerekeknek az ...