Ελιόπιτα κυπριακή - CIPRUSI OLIVÁS PITE

2011-10-01

sponsored links


Amikor Ciprusra kerültem, ez volt az, ami elsõre nagyon ízlett.
Anyósom szinte hetente sütötte, kuglófformában vagy tepsiben, ahogy épp gondolta. Reggeli vagy délutáni kávéhoz, teához kitûnõ, olyan kugkófszerû, viszont nem fullasztó a bõ nedvesség tartalma miatt.
Én abban a hitben voltam, hogy már rég fent van a blogon, de nem találom... ezért most a pita (lepényke) változatát teszem fel, merthogy errõl van épp kép.

Pitaként sütve 2 dologban tér el az eredeti recepttõl:
1:  Ha túl lágy lesz a tészta ahhoz, hogy így önálló adagonként süssük meg ne kuglófformában vagy tepsiben (ez ugye lisztfüggõ), akkor tegyünk még hozzá pici lisztet.
2. Nem szórjuk meg szezámmal
Nagyon finom.

Ελιόπιτα κυπριακή - CIPRUSI OLIVÁS PITE


1 csésze = 3 dl ...

Folytats a blogon ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/10/c...

sponsored links

Keres?s