“Fitness pizza” aka ‘skinny’ pizza
sponsored links
Amikor megláttam ezt a receptet a GoodFoodon, tudtam, hogy ki kell próbáljam, mert szeretem a pizzát, a gyomrom viszont nem szereti a kelt tésztát, és ez össze tudja hozni a kettõt. Felül pizza, alul tortillalap. És ez a sótartalmat és a kalóriát is csökkenti. Nem szeretem, hogy ha kimozdulok a szokásos étrendembõl, folyton szomjas vagyok a bevitt rengeteg só miatt (és mivel alapból megiszom 3 litert, nem hiányzik az extra só miatti extra liter). És a pizza még házilag készítve is a "kimozdulás" kategória, mert a szószban, a tésztában (! abban aztán végképp), a sajtban, a sonkában mind-mind só van. És a tésztában sokszor igen sok, elég ha azt kiiktatom.
Nagyon jó a sonkás pizza tetején a rukkola (és a balzsamecet), biztosan felveszem a repertoárba, hogy ha Levi pizzát akar enni kapjon is, ne csak azt a választ, hogy "ehh nem, tudod, élesztõ"?
Hozzávalók:
- 2 nagy tortillalap
- 3-4 szelet sonka (pármai vagy feketeerdei)
- rukkola
- pár csepp balzsamecet és olívaolaj ...