NEKTARINOS (BARACKOS) GALETTE

2023-09-14


Ezt az egyszer?, nagyon finom oml?s t?szt?t b?rmilyen id?ny gy?m?lccsel elk?sz?thetj?k. ?n most nektarinnal k?sz?tettem, melyhez nagyon j?l illik az id?n f?z?tt h?zi s?rgabarack lekv?r. Csod?s zamatos ?zvil?ggal rendelkezik ez a s?ti a k?stol?s ut?n. Beleszerettem!

Aj?nlom, hogy val?ban k?sz?ts?tek el ?s pr?b?lj?tok ki a t?szt?j?t, mert amilyen kis "jelent?ktelennek" t?nik, annyira finom! A kisebbik fiam nem szereti a gy?m?lcs?s s?tem?nyeket, de nagy meglepet?semre ?s ?r?m?mre ez a s?ti olyannyira kedvence lett, hogy az?ta nem gy?z?m megs?tni. ??



Hozz?val?k:

2 darabhoz

22 dkg finomliszt

17 dkg vaj vagy margarin 

1 p?pos ev?kan?l krist?lycukor

2-3 ev?kan?l hideg v?z

2-3 nagyobb nektarin vagy ?szibarack


M?R  K ? T  S ? T E M ? N Y E S  K ? N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elk?sz?t?s:

  1. A t?szt?hoz a hideg vajat vagy margarint ?sszemorzsoljuk a liszttel, majd hozz?adjuk a cukrot ?s annyi vizet, hogy sz?pen ?ssze?lljon a t?szta. F?li?ba csomagoljuk ?s 1 ?r?ra a h?t?be tessz?k.
  2. A megmosott, megt?r?lt nektarint felszeletelj?k.
  3. A t?szt?t k?tfel? vessz?k, az egyiket s?t?pap?ron kiny?jtjuk kb. 22 cm ?tm?r?j? k?r alak?ra, majd a s?t?pap?rral egy?tt ?tcs?sztatjuk a tepsire. 
  4. Megkenj?k a t?szt?t 2 ev?kan?l baracklekv?rral ?gy, hogy k?rben 2 cm-es s?vot kihagyunk.
  5. A lekv?ros r?szre sz?pen r?rakjuk a nektarin szeleteket, majd a kimaradt t?szta sz?l?t sz?pen r?hajtjuk k?rben ?s lekenj?k toj?ss?rg?j?val. 
  6. A m?sik adag t?szt?val is ugyan?gy j?runk el.
  7. El?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel kb. 25 percig s?tj?k. 

Munkafolyamatok






J? ?tv?gyat!

Keresés