Navigáció
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes


Fasírtok, vagdaltak
Stefánia szelet |
Tovább... |
MEDVEHAGYMÁS TOJÁSOS FASÍRTTEKERCSHOZZÁVALÓK - 50 dkg darált sertéslapocka ... |
Tovább... |
Kukoricás húsgombóc![]() HOZZÁVALÓK 50 dkg darált pulykahús 5 dkg olajban eltett, szárított paradicsom ... |
Tovább... |
Babfasírt |
Tovább... |
Arab húsgombócok fûszeres joghurtszósszalSzabadság után ismét itthon, már hiányzott a fõzés. Ezt az ételt a szabadság alatt is elkészítettem, olyan hamar elfogyott, hogy nem volt idõ lefotózni. Itthon újra elkészült, nagyon finom! Arab húsgombócok fûszeres ... |
Tovább... |
Póréhagymás krumplipüré áfonyás fasírtgolyóval, hagymás szósszal |
Tovább... |
Zabpelyhes fasírtgolyók tepsiben sütveMa egy hagyományos ételt (amit nagyon kedvelünk) készítettem el kicsit másképpen, kicsit egészségesebben. A zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem és a megszokott bõ olajban való sütést pedig tepsiben való sütés váltotta fel. Melegen, hidegen egyformán finom. Akár a hagyományos ... |
Tovább... |
HÚSOS-ZÖLDSÉGES FASÍRTGOLYÓKMivel én nem használok pirospaprikát és hagymát, így ált. csak zöldfûszerekkel fûszerezek - néha ételízesítõvel - vegetával, ezért mindenki gyúrja be úgy ... |
Tovább... |
Burgonyás vagdaltHozzávalók : 8 db nagyobb burgonya 25 dkg darált sertéshús ... |
Tovább... |
Bárány kofta egyiptomi paradicsomsalátávalHozzávalók 4 személyre: 80 dkg bárányhús, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1/2 teáskanál õrölt csilipaprika, 1/2 teáskanál õrölt romai kömény, 1/2citrom leve és reszelt héja, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld és menta ... |
Tovább... |
CsevapHozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evõkanál himalája só, 1 mokkáskanál õrölt bors, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2-3 evõkanál jegesen hideg ... |
Tovább... |
Savanyú káposztás egyben sült fasírtEgy éve készült ez a fasírt, teljesen megfeledkeztem róla. Savanyú káposzta felhasználásra kitûnõ lehetõség. Savanyú káposztás egyben sült fasírt Hozzávalók: ... |
Tovább... |
Almás-fûszeres fasírtEgy alternatíva arra, hogy nem csak zsemlemorzsával vagy áztatott zsemlével/kenyérrel lazítható a fasírtnak való hús. Hanem például almával, amitõl nagyon szaftos, nagyon ízletes lesz! ... |
Tovább... |
Fasírt...Úgy vagyok a fasírttal, ahogy öregszem annál jobban és többször kívánom és szeretem. Fiatal koromban valahogy nem érdekelt, kicsit nehéz is volt a gyomromnak, legtöbbször elkerültem és nem ettem. Mostanában rám jön idõnként a fasírtevési roham, újabban ... |
Tovább... |
Indiai húsgombócok, édesburgonyával és sült fokhagymás, joghurtos mártogatóssalA karácsony közeledtével mostanában elég sok olyan ebédet készítettem, ami az ünnepet idézi fel bennünk. Ezzel igazából semmi gond nincs, de nem szeretném, ha még karácsony elõtt megunnánk azokat az ízeket, amiket 3 napon keresztül élvezhetünk majd a családi ebédeken. Éppen ezért most egy indiai ételt ... |
Tovább... |
Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerveAz egyik fõzõs csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fõ irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütõben sült, baconbe tekert fasírt ... |
Tovább... |
Fûszeres fácánfasírtMaradék fõtt fácánhús az alapja ennek a fasírtnak. Fûszerezése tetszõleges lehet, most mexikói fûszerkeverék (chili, cayenne bors, koriander, fokhagyma) adja az alapját. Hozzávalók 12 darabhoz ... |
Tovább... |
Fasírt nyársak káposztasalátával, joghurtszósszalEz az étel nagyon ízlett nekünk, egyszerûen tökéletes. A hosszú leírás ellenére, gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ, és egészséges is. A mérték persze itt is fontos, mint minden diétás, vagy nem diétás ételnél :) Hozzávalók (4 személyre): ... |
Tovább... |
Töltött csirkefasírt paradicsomszósszalHozzávalók 4 személyre: a fasírthoz: 60 dkg csirke darált hús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kevés tej. továbbá: 4 fõtt tojás, 10 dkg császárszalonna ... |
Tovább... |
Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta |
Tovább... |
Citromfüves húsgombócHozzávalók: 50 dkg csirkemell vagy maradék sült csirkehús, 2 szál zöldhagyma, fél csokor petrezselyemzöld, kb. 6-7 citromfû levél, 1 tojás, só, frissen õrölt bors. A mártogatóshoz: 2,5-3 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál zöldhagyma, 1 teáskanál mustár, só, frissen õrölt bors. A hempergetéshez ... |
Tovább... |
Csicserborsó fasírtHozzávalók:
|
Tovább... |
Pulykafasírt zöld fûszerekkel és zabpehellyelAhhoz, hogy a fasírt ne szívjon magába rengeteg olajat, érdemes sütõben sütni. Sokféleképpen lehet variálni, nekünk a zöld fûszeresek a kedvencek. Zsemlemorzsa helyett ezúttal zabpehellyel. Ehetjük köret mellé fõételnek, vagy akár szendvicsben vacsorára, de nagyon jól mutat egy hidegtálon is ... |
Tovább... |
TÖLTÖTT FASÍRTTEKERCSÉn még életemben nem ettem ilyen finom töltött fasírtot. Lehet az alufóliában sütés az oka, vagy mivel a töltelék szépen összesûlt a darált hússal, amiatt lett ilyen fincsi. Elõször próbáltam ki ezt a sütési módot, biztosan sokszor fogom még így elkészíteni. Lehet variálni sokféleképpen a tölteléket, és kihûlve is ugyanolyan élvezetes, meg ... |
Tovább... |
Medvehagymás fasírt, lila krumplipürével és "spagetti" uborkasalátávalHétvégére kedvenc fûszeres fasírtomat terveztem elkészíteni. Igen, jó fûszerest, mert többfélét is szoktam készíteni. Ez a klasszikus fasírt receptem, amibe fûszerpaprikát és párolt, illetve sütõben konfitált fokhagymát is teszek, de ez utóbbit helyettesítettem most a tavasz elsõszámú gasztro-hírnökével a medvehagymával. Nem ... |
Tovább... |
Aszalt barackos fasírtgolyókKatánál azon nyomban kiszúrtam ezeket a helyes kis golyókat, teljesen a mi szájízünk szerint való a gyümölcs-hús páros. ... |
Tovább... |
Fasírt anyu módraEzt a fasírtot édesanyám szokta készíteni nekünk, az egész család nagyon szereti :) Anyu, köszi szépen a receptet :) Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 kg darált disznóhús (se túl kövéres, se túl sovány ne legyen), 1 jó nagy szelet tejbe áztatott kenyér, 4 - 5 közepes krumpli, ... |
Tovább... |
Fasirt tojással sonkaprésbenNálunk a fasírt általában pulyka húsból készül, tehát 700 g pulyka darált hús. 2 zsemle vagy maradék kenyérdarab. 2 egész tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors. 3 fõtt tojás. A zsemléket vízbe áztatjuk és jól kinyomkodjuk. Összekeverjük a hússal és a tojással és ... |
Tovább... |
Különleges húspogácsa, grillezett padlizsánnal, avokádókrémmelEz megint egy gyors vacsora volt, igaz, az elõkészületeket már megtettem délután. A különlegessége abban van, hogy a húspogácsa strucchúsból készült. Igen, hozzá lehet jutni nálunk is ehhez a finom és egészséges alapanyaghoz (neten érdemes körülnézni!), amivel színesíthetjük az étkezéseket. Csodálatos ... |
Tovább... |
Mustáros fasírtgolyókEzeknek a kis falatkáknak nincs különösebb története. :) Egyszerû és nagyon-nagyon gyorsan elkészíthetõ ebéd kellett. Gondoltam miért ne lehetne mini fasírtokat sütni. Az ember csak ripsz-ropsz összegyúrja, egy kis sütés és már lehet is falatozni. Vendégvárónak, uzsonnára, vagy kirándulásra is jól jönnek ezek ... |
Tovább... |
Fetasajtos húsgombócok ajvár szósszalHa a levesben a magyarok nagyok, akkor a tõlünk délre lakókról biztonsággal elmondható, hogy õk meg grillben. Nem kell megijedni, minden évszakban visszahozható ez a "feeling". Már márciusban kimerészkedhetsz a kertbe, vagy a teraszodra és süthetsz. És ha még ez is kihívás, akkor szimplán maradj a teflon ... |
Tovább... |
Stefánia vagdalt..huhh, ezzel ijesztgetni is lehetne, úgyhogy modern tojásos egybefasírtStory Tv paprika kattanásban vagyok, ez annyit jelent, hogy reggel bekapcsolom a tv-t, és este meg ki, és miközben dolgozom alapzajnak nem zene, hanem receptek mennek..Tudom, hogy ez beteg dolog, de tegye fel a kezét, aki van ezzel még ... |
Tovább... |
Falafel sült fokhagyma mártássalA falafel, vagyis a csicseriborsó fasírt arab specialitás, melynek a lényegét a fûszerezése adja meg szerintem, és nem is érdemes csínján bánni vele. A római köményt azért helyettesítettem, mivel hirtelen nem találtam az üzletben, de lehet, hogy így még jobban jártam, mert ennek a fasírtnak egyszerûen ... |
Tovább... |