Újévi lencse
sponsored links
Mint az elõzõ posztban említettem, próbálom tartani a hagyományokat, Újévkor lencsét eszünk. Idén azonban eszemben sem volt a megszokott levest vagy fõzeléket készíteni, gondoltam egy merészet és elõvettem egy klasszikust. Sosem fõztem még sóletet és azt hiszem csak egyszer ettem, de az nem ízlett, fõzelékíze volt. Elolvastam pár helyen a receptet és úgy gondoltam, egy adag babot lencsével helyettesítek, sõt, rögtön kétfélével. Még pár dolgot változtattam, de remélem, az étel jellegét sikerült megtartani.
Az eredmény egy nagyon laktató és rendkívül finom fogás. Azért az év elsõ napján talán megengedett a dõzsölés, hiszen a babona szerint amit ezen a napon teszünk, azt tesszük egész évben... :)
Lencsés sólet
Hozzávalók 6 fõre:
2 füstölt libacomb
2 nagy egész csirkecomb
1 velõs csont
15 dkg lencse
15 dkg apróbab ...