Újévi lencse

2013-01-03

sponsored links

DSC_1376s.JPG

Mint az elõzõ posztban említettem, próbálom tartani a hagyományokat, Újévkor lencsét eszünk. Idén azonban eszemben sem volt a megszokott levest vagy fõzeléket készíteni, gondoltam egy merészet és elõvettem egy klasszikust. Sosem fõztem még sóletet és azt hiszem csak egyszer ettem, de az nem ízlett, fõzelékíze volt. Elolvastam pár helyen a receptet és úgy gondoltam, egy adag babot lencsével helyettesítek, sõt, rögtön kétfélével. Még pár dolgot változtattam, de remélem, az étel jellegét sikerült megtartani.

Az eredmény egy nagyon laktató és rendkívül finom fogás. Azért az év elsõ napján talán megengedett a dõzsölés, hiszen a babona szerint amit ezen a napon teszünk, azt tesszük egész évben... :)

Lencsés sólet

 Hozzávalók 6 fõre:

2 füstölt libacomb

2 nagy egész csirkecomb

1 velõs csont

15 dkg lencse

15 dkg apróbab ...


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.blog.hu/2013/01...

sponsored links

Keres?s