Újkrumpli csalánnal, izsóppal, sóban eltett rebarbarával

2010-05-31

sponsored links



Az újkrumpliról nem lehet elég bõrt lehúzni: gyors, ízletes, tavaszi ételeket lehet belõle kreálni. Fûszerezésével renget variánsa készíthetõ el.  A fenti lista lényegében mindent elmond, egyetlen érdekessége a rebarbara lehet. A sóban eltett citrom analógiáján készült : tisztára mosott, hámozatlan levélnyeleket vágtam fel centiméter vastag karikákra, majd durva tengeri sóval váltakozva rétegeztem egy befõttesüvegben. Illúzióként pár citromfû levelet is tettem közé, de az esztétikai élményen túl, ízében, illatában nem befolyásolta az üveg tartalmát. Pár nap után  savanykás sós levet eresztett, természetesen közel nem olyan savanyút , mint a citromos változat. Most az újkrumpli sózásához használtam fel a párolásnál hozzáadva. A sótartalom nagy része átvándorolt a krumplihasábokba és a rebarbarakarikák, átitatódva vajjal, savasságukból veszítve  jól harmonizáltak a többi összetevõvel.  A "befõtt" hûtés nélkül már több hete is eláll.  

Folytats a blogon ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s