Újhagyma-krémleves

2010-05-15

sponsored links

Mivel a valódi eperszezon még várat magára, a múlt héten a Bosnyák téri piacon viszont tobzódni lehetett újhagymában, ezért egy nagy kedvencemet készítettem el, egy újhagyma-krémlevest. Egyszerûen imádom a krémleveseket :) Van egy kedvenc vastag falú fül nélküli kerámia bögrém, az egyik kedvenc dolgom az ebédrõl megmaradt krémlevest, amiben estére még jobban összeérnek az ízek, a kanapén elkanalazgatni.

Fotót sajnos nem tudok mellékelni, de harsogó zöld levest képzeljen maga elé az ide tévedõ :)
Hozzávalók, 2-3 személyre/evésre:
2 csokor újhagyma
fél liter zöldség alaplé (én DM-es bio leveskockával helyettesítettem)
kukoricakeményítõ
tejszín
fûszerek: só, bors, szerecsendió

A hagymát felkarikáztam, került bele a zöld részébõl is. Olívaolajon megpároltam, majd amikor már kellõen puha volt felöntöttem a zöldséglével (tetszõlegesen húslevessel is felönthetõ, én most csak selymes zöldséges ízt akartam elérni, ezért a zöldséges verzió). Pár percet forraltam, majd lehúztam a tûzrõl és botmixerrel homogenizáltam, de hagytam benne egy-két nagyobb darab hagymát is, mert én azt nagyon szeretem :). Sóztam, borsoztam, szerecsendióztam. Visszatettem a tûzre; keményítõt egy kevés vízzel elkevertem, belezuttyantottam a levesbe, majd hagytam egyet forrni és lezártam. Végül egy kevés tejszínnel tettem még krémesebbé.
Croutonnal, vagy sajtos pirítóssal tálalható.

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2010/05/ujhagym...

sponsored links

Keres?s