Ördögpirula
sponsored links
Nagyon szeretem a képviselõfánkot és eszembe jutott, hogy milyen régen csináltam. Viszont az is eszembe jutott, hogy a képviselõfánk tésztájából készíthetõ egy ördögpirula nevû édesség -amelynek az a jellegzetessége, hogy nem sütõben kell megsütni a tésztát, majd az üreget megtölteni krémmel, hanem kis falatkányi mennyiségeket kell a forró olajba "beleszaggatni" és az így megsült apró fánkokat cukrozott kakaóporban kell meghempergetni-, amit szintén régen csináltam. Hogy miért éppen ördögpirula lett a neve, arra nem tudtam rájönni...
Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, falatkányi kakaós élményekben lesz része, aki kipróbálja.
Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, falatkányi kakaós élményekben lesz része, aki kipróbálja.
Az ördögpirula elkészítéséhez a blogon már megtalálható képviselõfánk tésztájára van szükség, így azt nem írom le még egyszer, itt megtalálható.
Amikor a tészta elkészült, akkor 1 órát hagyjuk pihenni, majd forró olajba két teáskanál segítségével diónyi darabokat "szaggatunk". A tésztát világos barnára sütjük, majd az olajból kiemelve papírtörlõn lecsepegtetjük a felesleges olajat és cukrozott kakaóporral meghintjük, alaposan, hogy minden egyes darabot befedjen a kakaó.
Esetleg még egy pici lekvárral megbolondíthatjuk tálaláskor, de így önmagában is nagyon finom.