Ököruszály leves
sponsored links
Csodálatos szürkemarha húshoz jutottam. Természetesen gazdálkodótól, éjszakai friss vágással, ami megfizethetetlen, mert tudom, hogy honnan vásároltam, tudom, hogy a legfrissebb húshoz jutottam és még sorolhatnám elõnyét, hogy miért érdemes így vásárolni. (Ezt a termelõt megtartom magamnak és ajánlom másoknak is)
Már annyit csalódtam az árúházak, hentesek pultjain szemembe kacsintgató húsokban, hogy végérvényesen megfogadtam, soha többet! Vásárlás (s még az ára is kedvezõbb, mint a multiknál) csakis gazdálkodótól, kistermelõtõl. Így történt ez most is, de álmomban sem gondoltam arra, hogy mostanában szürkemarhát fogunk fogyasztani. Hozzájutni ugyanis nem annyira mindennapi!
Hozzávalók és elkészítés
1,5 kg marhafarok(ököruszály), (ez egy egész marhafarok)
5-6 szál sárgarépa,
3 szál petrezselyemgyökér,
1 kiksebb zeller,
1 paszternák, (opcionális)
1 kisebb karalábé
1 fej hagyma, (csak megmossuk, de nem szedjük le a héját ...