Ínyenc tepertõkrém
sponsored links
Korábban már készítettem tepertõkrémet Anyukám receptje szerint, de ez most egy krémesebb és a hagymáktól kicsit másabb kenyérre való kenegetõ. Tényleg érdemes kipróbálni, friss pékáruval és zöldségekkel nagyon finom reggeli vagy uzsonna válik belõle.
Hozzávalók 3 fõre:
- 15 dkg tepertõ
- 5 dkg margarin
- 1 közepes fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk õrölt pirospaprika
- 1 ek mustár
- 1 ek tejföl
A tepertõ bõrét levágjuk, majd a bõr nélküli tepertõt húsdarálón ledaráljuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a lila hagymát egész apróra vágjuk.
A ledarált tepertõhöz adjuk a margarint és jól összekeverjük.
Belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a lila hagymát, a sót, borsot, a paprikát, belekanalazzuk a mustárt és a tejfölt.
Alaposan összeforgatjuk.
Minimum egy órára hûtõbe pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Friss kenyérrel, friss zöldségekkel kínáljuk.