Így süssél gesztenyét!

2014-01-23

sponsored links

563801_481417361901053_487454918_n

Amikor gesztenyét szedünk vagy vásárolunk figyeljünk oda, hogy érett legyen, ugyanakkor ne legyen puha, mikor megnyomjuk.

Én nagyon sokáig nem szerettem, de erre is ? mint sok másra ? igaz, hogy párom megszerettette velem. Annak idején mikor összeköltöztünk egyszer vettünk, akkor párom megfõzte, de emlékszem meg sem kóstoltam, õ meg valamit elszúrhatott, mert neki se nagyon jött be, pedig õ imádta már akkor is. :)

Aztán ahogy megszületett Petra vettünk egy kis adagot és megsütöttem. Jól utána olvastam, végül úgy döntöttem lesz ami lesz, úgy készítem, ahogy gondolom.

Így:

Mossuk meg alaposan a gesztenyéket, majd áztassuk be legalább negyed órára (van, aki 2-3 órára is beáztatja).

Ezután a domború feleit X alakban vágjuk be és sütõpapírral bélelt tepsire tegyük õket.

250 fokos sütõben 15-20 perc alatt megsütjük.

A sütési idõ nagyban függ a sütõtõl, akkor jó, ha a héja szétnyílik és könnyen le tudjuk szedni.



Aztán vettem még egy kis adagot (ez tavaly volt), meg akartam sütni, be is vagdostam, minden, de elkezdtek szétrobbanni a sütõben. :D Úszott a sütõm a gesztenye trutyiban, úgyhogy azóta nem sütöttem?.. :D Nomeg azért, mert szedni nem tudtunk, mert nem volt hol, venni meg nem vettünk, mert baromi drága mostanság. :) Amikor pedig megvettem volna, puha volt a tecsóban. ;)



További képek a Facebookon a Sült gesztenye címû albumban.


Ezeket is kedvelnéd:




IMG_7012
Vaníliás gesztenyetorta ? sütés nélkül


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)


JAR_oklevel_A4_HUN_persz_0806_03
JAR fõzésen JARtam Bereznay Tamással


sárga4
Akarom, mert Macaron!


IMG_1508
Ma van a nagy nap!




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/23...

sponsored links

Keres?s