Így süssél gesztenyét!
sponsored links
Amikor gesztenyét szedünk vagy vásárolunk figyeljünk oda, hogy érett legyen, ugyanakkor ne legyen puha, mikor megnyomjuk.
Én nagyon sokáig nem szerettem, de erre is ? mint sok másra ? igaz, hogy párom megszerettette velem. Annak idején mikor összeköltöztünk egyszer vettünk, akkor párom megfõzte, de emlékszem meg sem kóstoltam, õ meg valamit elszúrhatott, mert neki se nagyon jött be, pedig õ imádta már akkor is.
Aztán ahogy megszületett Petra vettünk egy kis adagot és megsütöttem. Jól utána olvastam, végül úgy döntöttem lesz ami lesz, úgy készítem, ahogy gondolom.
Így:
Mossuk meg alaposan a gesztenyéket, majd áztassuk be legalább negyed órára (van, aki 2-3 órára is beáztatja).
Ezután a domború feleit X alakban vágjuk be és sütõpapírral bélelt tepsire tegyük õket.
250 fokos sütõben 15-20 perc alatt megsütjük.
A sütési idõ nagyban függ a sütõtõl, akkor jó, ha a héja szétnyílik és könnyen le tudjuk szedni.
Aztán vettem még egy kis adagot (ez tavaly volt), meg akartam sütni, be is vagdostam, minden, de elkezdtek szétrobbanni a sütõben. Úszott a sütõm a gesztenye trutyiban, úgyhogy azóta nem sütöttem?.. Nomeg azért, mert szedni nem tudtunk, mert nem volt hol, venni meg nem vettünk, mert baromi drága mostanság. Amikor pedig megvettem volna, puha volt a tecsóban.
További képek a Facebookon a Sült gesztenye címû albumban.
Ezeket is kedvelnéd:
Vaníliás gesztenyetorta ? sütés nélkül
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)
JAR fõzésen JARtam Bereznay Tamással
Akarom, mert Macaron!
Ma van a nagy nap!